Brandstofpomprevisie

Berger Motorenrevisie Webres-03611

Brandstofpomprevisie

De brandstofpomp is een zeer belangrijk onderdeel van de verbrandingsmotor. Dit onderdeel zorgt namelijk voor de juiste aanvoer en druk die de verstuivers nodig hebben. Tegenwoordig regelt de boordcomputer de correcte inspuittijd, hoeveelheid brandstof en volgorde van de cilinders, maar bij oudere systemen verzorgde de brandstofpomp dat ook. Het was en is dus één van de belangrijkste onderdelen van een motor.

Omdat er zoveel van een brandstofpomp gevraagd wordt moet alles correct functioneren. De pomp moet bestand zijn tegen hoge druk maar moet tegelijkertijd ook een hoge precisie hebben. Het is dus ook te verwachten dat na een aantal jaren de werking van de pomp niet meer optimaal is. In dat geval is de brandstofpomp toe aan vervanging of revisie. Afhankelijk van de situatie kan een ruilpomp ook een optie zijn.

Reviseren of vervangen?

Als er een vermoeden bestaat dat de brandstofpomp defect is, doen we eerst een visuele inspectie. Soms is het direct duidelijk dat er iets mis is met de pomp, maar het komt ook voor dat we een ingangstest moeten uitvoeren. In de computeruitslagen zien we dan of de motorproblemen voortkomen uit een defecte pomp of niet.

Aan de hand daarvan bepalen we of vervanging ofwel revisie de beste optie is. In het geval van revisie demonteren we de brandstofpomp en reinigen we alle herbruikbare onderdelen. Vervolgens bouwen we de pomp weer op met nieuwe onderdelen. Daarna stellen we de brandstofpomp af tot hij weer voldoet aan de fabriekspecificaties en kan de pomp weer jaren mee.

Berger Motorenrevisie Webres-03454